Jak vybrat zásnubní prsten?

Jedním z nejdůležitějších rozhodnutí v životě muže je bezpochyby žádost o ruku. Pokud je skutečně ta pravá, tak zásnubní prsten vybíráte jen jednou za život. Nenechte nic náhodě a hlavně svou vyvolenou nepřipravte o moment, o kterém snila celý život. Jak však vybrat dokonalý prsten? Nuže, není to snadný úkol, ale s našimi užitečnými radami to máte vyhráno. Co tedy třeba udělat?

Rozpočet je důležitý

Ještě předtím než vkročíte do klenotnictví je důležité stanovit si rozpočet na zásnubní prsten. Nezapomínejte na pravidlo, že muž by měl utratit na zásnubní prsten alespoň dva až tři měsíční platy. Existuje množství cenových relací, ve kterých se dá hýbat. V každé prodejně Klenoty Aurum vám s výběrem vhodného prstenu rádi pomohou naši vyškolení prodejci.

Poznejte její vkus

Ani vysoký počet karátů ani obrovský briliant nejsou zárukou, že se zásnubní prsten bude vaší vyvolené líbit. Jak se trefit do jejího vkusu? Všímejte si, jaké šperky se jí líbí. Nosí je hodně? Preferuje žluté zlato nebo spíše jinou barvu vzácného kovu? Existuje drahokam, který je její srdeční záležitostí a nosí ho raději než diamant? Má ráda nenápadné a jednoduché kousky? Nebo naopak preferuje výrazné šperky?

Uvažujte i o její osobnosti a povaze. Je to společenská a komunikativní žena, která touží předvést prsten každému? Tak zvolte něco výrazného a zářivého. Nebo je to smyslná žena, která nosí šperky pouze zřídka? Pak volte zásnubní prsten, který je jednoduchý, ale zároveň krásně podmanivý.

I barva kovu má velký význam

Při výběru zásnubního prstenu si dejte záležet i na volbě vzácného kovu, ze kterého je vyroben. Králem vzácných kovů je nepochybně zlato, ale jeho zlatavý nádech nesedne každé ženě. V současnosti se stále více používá také zlato v zářivé bílé či romantické růžové barvě. Nejčastěji používané a také nejvhodnější zlato na výrobu zásnubních prstenů je s ryzostí 14 nebo 18 karátů. Nechte si poradit od odborníků, jaký typ šperku nejvíce sluší vaší polovičce podle typu pleti, barvy očí či vlasů. Odpověď lze nalézt i nahlédnutím do její šperkovnice.

Jakou velikost prstenů nosí?

Určitě chcete mít jistotu, že zásnubní prsten bude ženě vašeho života dokonale sedět. Nejjednodušší cestou, jak zjistit tu správnou velikost je přinést prsten do jakékoliv kamenné prodejny Klenoty Aurum, kde vám rádi pomohou a změří jeho vnitřní průměr. Důležité je vzít prsten, který vaše vyvolená nosí na levém prsteníčku, pokud to není možné zkuste zjistit, na jakém prstě ho nosí.

Velikost kamene hraje svou roli

Nezapomenutelné okamžiky vyžadují nezapomenutelné dary. Zásnubním prstýnkem se žena bude chtít pochlubit před všemi kamarádkami. Proto je briliant na prstýnku nejpodstatnější. Osadit do zásnubního prstenu umělý kámen? Něco neodpustitelného, co by vaši vyvolenou určitě urazilo. Nepokoušejte štěstí a dejte před umělým kamenem přednost briliantu. Připravte jí překvapení, které jí na rtech vykouzlí úsměv a vhrne do očí slzy dojetí. Navštivte prodejnu Klenoty Aurum, kde vám ochotně pomohou s výběrem perfektního prstýnku.